ОСНОВНА ШКОЛА

“БРАНКО РАДИЧЕВИЋ”

ТРГОВИШТЕ

адреса
ОШ “БРАНКО РАДИЧЕВИЋ”

Трговиште

Telefon i E-mail

телефон :
017 / 452 - 254

e-mail :
osbrankotrgoviste@gmail.com

Мени

Предмети

Дигитална библиотека

О школи

окт 16, 2023 | О школи

Основна школа ,,Бранко Радичевић“, Трговиште представља јединствену васпитно-образовну установу са седиштем у Трговишту и обухвата сву децу Трговишта и сву децу села Доња Трница, Црновце, Широка Планина, Зладовце, Козји Дол, Горња Трница и Лесница.

Школа има решење привредног суда у Лесковцу број фи-621/92.

Школа има својство правног лица са правима обавезама и одговорностима која проистичу из Закона о основама система образовања и васпитања, Статута и других законских прописа, правилника, норматива и уредби.

Школа има сва овлашћења у промету са трећим лицима и одговара свим својим средствима.

Васпитно – образовни рад се одвија на српском језику.

Рад у школи се одвија према Плану и програму, према Школском развојном плану, Акционом плану самовредновања и вредновања рада школе и календару Министарства просвете Републике Србије.

У овој школској години централна школа имаће 9 одељења и 7 подручних одељења  у  Доњој Трници, Црновцу, Широкoј Планини, Зладовцу, Горњој Трници, Козјем  Долу и Лесници,што је укупно 16 одељења и једно одељење у продуженом боравку, што је укупно 17 одељења.

Школа нема добру перспективу, обзиром на развој насеља у овом крају. Број ученика и број одељења је углавном константан задњих година, уз тенденцију благог смањења броја ученика задњих година, што је последица сталне миграције становништва и младих из овог краја у друге средине. На почетку ове школске године у централној школи у свим одељењима од I до VIII разреда уписано је 179 ученика. Сви ученици су распоређени у 9 одељења и то: 5 одељења у разредној настави и 4 одељења у предметној настави. У подручним одељењима је уписано 9 ученика  и то: у Доњој Трници 1 ученика, Црновцу 2 ученика, Широкој Планини 1 ученик и 1 предшколац, Зладовцу 1 ученик, Горњој Трници 2 ученика, Козјем Долу 1 ученик и Лесници 1 ученика. Укупно у целој школи је 16 одељења и 179 ученика и једно одељење продуженог боравка.